De Commissies

De regelneven voor de dagelijkse gang van zaken

Gerard Eijken

Gerard Eijken

Facilitaire zaken

Na mijn actieve ondernemerschap actief thans coach voor ondernemers.
Lid bij Vliegclub Flevo sinds 1998 en 1000+ uren in m’n logboek.
Samen met Roeland van Vledder eigenaar van een Cirrus SR 20, Callsign G-CIRU.
Verder houdt ik mij samen met Martine Verbruggen bezig met het facilitair beheer bij de vliegclub zoals beheer van het gebouw, hangar verhuur en de Mogas benzinepomp, website en PR.
In 2015 heeft de vereniging mij het ere-lidmaatschap toebedeeld.

Martine Verbruggen

Martine Verbruggen

Facilitaire zaken
Gerben Heijkoop

Gerben Heijkoop

Safety & Compliance

Sinds mijn 13e ben ik actief aan het vliegen en heb in 2014 tijdens mijn middelbare schooltijd op 17-jarige leeftijd het PPL gehaald op vliegveld Rotterdam. Dit na een paar jaar elke maand een vliegles vanwege de minimumleeftijd voor het brevet en om de kosten te faseren. In 2015 ben ik aangestoken door een lid van Vliegclub Flevo om vliegend lid te worden. Echter ben ik een aantal maanden hierna begonnen aan een opleiding tot verkeersvlieger op vliegveld Eelde en gedeeltelijk ook in de Verenigde Staten. Inmiddels ben ik werkzaam bij een grote Nederlandse luchtvaartmaatschappij en heeft het eenmotorig vliegen, waar het ooit mee begon, mij nog niet losgelaten.

Gedreven door passie voor de kleine luchtvaart samen met kennis uit de grotere luchtvaart, doe ik mijn best om zo veel mogelijk bij te dragen aan de commissie Safety & Compliance binnen Vliegclub Flevo.

Steef Beukers

Steef Beukers

Operations

Steef is binnen de commissie Operations verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van onze vloot.
Vliegt sinds ‘97 en werd lid van Vliegclub Flevo in ’98, waar hij zijn PPL haalde in ’99. Toen kreeg hij er pas goed zin in, want daarna haalde hij in 2000 zijn CPL en zijn ATPL-theorie, in 2001 zijn IF en in 2002 zijn MEP.
Hij besloot de reeks in 2003 met zijn instructeursbevoegdheid FI / SEP en is vanaf toen als instructeur bij onze vliegschool ingedeeld. Ook is hij vlieger bij de Flevo Formation

Frans Beusker

Frans Beusker

Eindedacteur Flightletter

Frans Beusker heeft eind 2022 de eindredactie van de Flightletter opgepakt. De Flightletter is de “papieren” binding van de leden en zorgt voor de overdracht van de actuele zaken binnen de vliegclub naar de leden.

Frans maakte zijn eerste lesvlucht in het voorjaar van 1989 en inmiddels staat zijn teller op ca. 700 vlieguren. Vliegen in z’n uppie vindt hij maar niets. “Zo’n leuke ervaring moet je altijd kunnen delen” is zijn moto. Vandaar dat de rechterstoel tijdens een vlucht van Frans ook altijd bezet is: of door een collega-vlieger of door een gewone passagier.

Willem Hesseling

Willem Hesseling

Marketing - Webmaster

Sinds 2016 ben ik lid van Vliegclub Flevo. De informele gemoedelijke sfeer binnen Vliegclub Flevo en heeft mij doen besluiten om lid te worden van deze club en daar mijn vliegbrevet te halen. Sinds augustus 2018 een trotse bezitter van het waardevol papiertje (PPL). Ik hoop ooit mijn CPL te halen om voor een humanitaire organisatie te mogen vliegen.

Ik ben sinds 1984 zelfstandig ondernemer en ben in bezit geweest van meerdere drukkerijen in het land. In 2008 heb ik afscheid genomen van deze bedrijven en ben als "Grafisch adviseur" verder gegaan binnen de grafische industrie.

Sinds 2019 maak in onderdeel uit van de marketingcommissie van Vliegclub Flevo en doe ik een poging om de website te onderhouden en monitor ik de hosting. Ik hoop hiermee een nuttige bijdrage te leveren aan Vliegclub Flevo.

Casper Meijer

Casper Meijer

Grafische vormgeving

Ik ben in de nadagen van 2014 begonnen aan de mini-PPL cursus om mijn droom - ooit eens een vliegtuig te besturen - na te jagen. Echter dit smaakte naar meer en zodoende besloot ik te beginnen aan mijn PPL-opleiding. En waar kan je dat beter doen bij Vliegclub Flevo waar een fijne en ongedwongen sfeer heerst waar liefhebbers mij in raad en daad hebben bijgestaan om mijn fel begeerde groene papiertje te halen.

Als vormgever vind ik het leuk om wat van mijn expertise in te zetten om de club vooruit te helpen... Zo heb ik voor de club een brochure geschreven, ontworpen en opgemaakt. Een brochure die een inkijk geeft wat er allemaal komt kijken bij een VFR-vlucht in duidelijke taal. Ideaal om geïnteresseerden te enthousiasmeren! De first solo- en geslaagdenbanners en andere specifieke bannertjes etc. op de Vliegclub Flevo Facebook-pagina komen ook van mijn hand. In 2015 heb ik de striping (livery) van de huidige vloot ontworpen. Tevens heb ik diverse items gemaakt voor beurzen zoals Roll-Up Banners, flyers, folders en een tafelkleed. Ook help ik Willem met de vormgeving van de Vliegclub Flevo website.

In de toekomst hoop ik ooit eens te kunnen beginnen aan mijn ATPL/CPL opleiding, echter door de onzekerheid in de markt door de ontwikkelingen van 2020 is dat helaas op korter termijn voor mij niet mogelijk.