De Commissies

De regelneven voor de dagelijkse gang van zaken

Gerard Eijken

Gerard Eijken

Facilitaire zaken

Na mijn actieve ondernemerschap actief thans coach voor ondernemers.
Lid bij Vliegclub Flevo sinds 1998 en 1000+ uren in m’n logboek.
Samen met Roeland van Vledder eigenaar van een Cirrus SR 20, Callsign G-CIRU.
Verder houdt ik mij samen met Martine Verbruggen bezig met het facilitair beheer bij de vliegclub zoals beheer van het gebouw, hangar verhuur en de Mogas benzinepomp, website en PR.
In 2015 heeft de vereniging mij het ere-lidmaatschap toebedeeld.

Gerben Heijkoop

Gerben Heijkoop

Safety & Compliance

Sinds mijn 13e ben ik actief aan het vliegen en heb in 2014 tijdens mijn middelbare schooltijd op 17-jarige leeftijd het PPL gehaald op vliegveld Rotterdam. Dit na een paar jaar elke maand een vliegles vanwege de minimumleeftijd voor het brevet en om de kosten te faseren. In 2015 ben ik aangestoken door een lid van Vliegclub Flevo om vliegend lid te worden. Echter ben ik een aantal maanden hierna begonnen aan een opleiding tot verkeersvlieger op vliegveld Eelde en gedeeltelijk ook in de Verenigde Staten. Inmiddels ben ik werkzaam bij een grote Nederlandse luchtvaartmaatschappij en heeft het eenmotorig vliegen, waar het ooit mee begon, mij nog niet losgelaten.

Gedreven door passie voor de kleine luchtvaart samen met kennis uit de grotere luchtvaart, doe ik mijn best om zo veel mogelijk bij te dragen aan de commissie Safety & Compliance binnen Vliegclub Flevo.

Ary Stigter

Ary Stigter

Eindedacteur Flightletter

Ary Stigter heeft in 2015 de verantwoordelijkheid voor de Flightletter opgepakt. De Flightletter zorgt voor de binding van de leden en draagt met zijn vaste rubrieken bij aan de actuele kennis van de leden. Tot begin 2019 was hij ook de Safety Manager van Vliegclub Flevo en heeft hij geholpen bij de certificering van de Vliegschool tot ATO.
Ary is een fervente voorstander van het vliegen bij een vliegclub, het samen vliegen in de clubvluchten zorgen voor grensverlegging, dubbel vliegplezier en de gedeelde kosten. Van elke vliegtocht leer je weer wat en dat is goed om de vliegervaring up-to-date te houden.

Steef Beukers

Steef Beukers

Operations

Steef is binnen de commissie Operations verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van onze vloot.
Vliegt sinds ‘97 en werd lid van Vliegclub Flevo in ’98, waar hij zijn PPL haalde in ’99. Toen kreeg hij er pas goed zin in, want daarna haalde hij in 2000 zijn CPL en zijn ATPL-theorie, in 2001 zijn IF en in 2002 zijn MEP.
Hij besloot de reeks in 2003 met zijn instructeursbevoegdheid FI / SEP en is vanaf toen als instructeur bij onze vliegschool ingedeeld. Ook is hij vlieger bij de Flevo Formation