De flightofficers

Het dagelijkse aanspreekpunt bij Vliegclub Flevo

De flightofficers zijn er elke dag als vrijwilliger bij de vliegclub om er voor te zorgen dat alles goed verloopt.
Zij helpen waar nodig de leden, hebben een taak bij de administratie en zijn het aanspreekpunt voor leden die gaan vliegen en voor de bezoekers.
Zonder hun geweldige inzet zou de club niet in staat zijn om zo goed te functioneren als nu gebeurt.
Er zijn vijf vaste flightofficers, te weten van maandag t/m vrijdag. ( meer informatie hieronder)
In de weekeinden worden zij afgelost door één van de reserve-flightofficers, te weten Wim van de Aardweg, Frans Beusker, Peter de Boer, Richard Brouwer, Richard Penrhyn Lowe, Lenno van Dekken, Yvette Louwerse, Rob Verhoef, Martine Verbruggen, Nick van den IJssel en Tom van den IJssel.
Dat zijn er elf, die in toerbeurt de diensten op de zaterdagen en de zondagen doen, wat neerkomt op ongeveer negen diensten per jaar.
Daarnaast vallen zij in als een van de andere flightofficers zijn dienst wegens omstandigheden niet kan nakomen.

Met elf reserves achter de hand zou de bemanning van de skybox geen probleem moeten zijn maar toch is het aan de krappe kant.
Dus is versterking altijd welkom, mede omdat er toch ook wel enig verloop is; flightofficers vallen uit door werk, verhuizing, ziekte, bedenk het zelf maar, dus het is een goede zaak vervanging achter de hand te hebben.

Dus, ieder die bereid is zich ook te laten inwerken als flightofficer om vast, dan wel incidenteel die functie te kunnen uitoefenen, wordt verzocht zich te melden bij Eric Tiethoff via j.e.tiethoff@gmail.com, onder vermelding Flightofficer.

Hieronder staan de flightofficers genoemd die op een vaste dag in de week aanwezig zijn.

Casper Meijer

Casper Meijer

Flightofficer op maandag

Sinds 2014 ben ik lid geworden van Vliegclub Flevo. In 2017 heb ik mijn fel begeerde groene papiertje gehaald. Ik zet mij altijd graag in voor de club. Zo ben ik op de de maandag de vaste flight officer. Daarnaast verzorg ik de vormgeving van de vliegclub. Zo staan alle vliegtuigen van onze vliegclub intussen in de livery die ik ontworpen heb. Om deze mooi te houden poets ik zo af en toe ook nog eens de vliegtuigen en zet ze in een beschermlaag.

Wim van den Aardweg

Wim van den Aardweg

Flightofficer op dinsdag

Ik ben in 1986 lid geworden van onze vliegclub. Mijn eerste instructeur was Henk Welle, een ex luchtmacht vlieger. In die tijd leste ik op de Cessna 150 meestal de PH-VSE. Na het behalen van mijn A2 brevet heb ik na een paar jaar onder leiding van Frans Nobels mijn A1 (PPL) behaald. Samen met Frans en later met Charles Kunst en André Kuipers was het leuk om mee te doen aan vliegrally’s. In 2019 ben ik met pensioen gegaan en heb nu tijd genoeg om 1 dag in de week Flight Officer bij de club te zijn. Op verzoek van onze penningmeester doe ik voor hem wat administratief werk.

Jan Driessen

Jan Driessen

Flightofficer op woensdag

Jan is sinds 2011 lid van onze vliegclub, is door Steef Beukers opgeleid, en heeft in 2014 zijn PPL gehaald. Nu hij zijn baan bij IBM heeft beëindigd, heeft hij tijd om meer te vliegen en Flight Officer te zijn. Naast deze activiteit is Jan sinds 2005 betrokken bij de PH-PBY Catalina op EHLE, helpt daar bij onderhoudsklussen en voert de donateursadministratie.

Ko Norg

Ko Norg

Flightofficer op donderdag

Ko is oud-Luchtmachtofficier en heeft in zijn KLu-periode verschillende functies gehad op vlieg operationeel gebied, zoals Supervisor Vliegoperaties op het Operations Centre van de Vliegbasis Soesterberg en Flightowner Operations Centre Vliegbasis Eindhoven. De laatste jaren in de KLu was hij o.a. werkzaam als Planner t.b.v. luchtvervoer Koninklijk Huis en eindigde als redacteur van het KLu Vliegveiligheidsblad “Veilig Vliegen”. Hij verliet de KLu in 2003 en was daarna enkele jaren als Operations Officer werkzaam bij JetNetherlands op Schiphol. Hij is nu al weer enkele jaren als Flightofficer actief bij Vliegclub Flevo.

Eric "Spit" Tiethoff

Eric "Spit" Tiethoff

Flightofficer op vrijdag

Ik ben in 2017 lid geworden van onze vliegclub en vrijwel meteen de vaste FO van de woensdag, en later van de vrijdag geworden.
Tevens ben ik aanspreekpunt voor de Flight Officers.
In 2019 mijn PPL behaald en nu, begin 2020, al weer bijna 90 uur gevlogen, waaronder Night VFR en Formatie vliegen.
Mijn nickname heb ik overigens te danken aan mijn Spitfire verzameling (10.000 foto’s en anderhalve meter boeken).

Jan Willem van Doorn

Jan Willem van Doorn

Coördinatie manager Vliegclub Flevo

Jan Willem is geen Flightofficer, maar het aanspreekpunt en vraagbaak voor aspirant leden, aanvragers van proeflessen, mini PPL, vlieglessen en alle andere vragen die te maken hebben met nieuwe lidmaatschappen of vlieg aanvragen.
Alle aanvragen hiervoor komen bij hem terecht en u kunt hem altijd mailen via proefles@vliegclub-flevo.nl.

Jan Willem is sinds 2011 lid van onze vliegclub, is door Charles Kunst opgeleid en in heeft in 2013 zijn PPL gehaald. Tot 2011 werkte hij internationaal als manager in de ICT industrie, waarvoor hij zich naar vele uithoeken van de wereld heeft laten vliegen.