Clubvluchten

Met clubvluchten wordt vliegen een avontuur

Samen vliegen.

Dat is waar een vliegclub in de eerste plaats voor bedoeld is.
Vliegclub Flevo is zeer actief in het organiseren van clubvluchten. Bij een clubvlucht vliegen we met de volledige vloot, plus eventueel nog extra ingehuurde vliegtuigen naar diverse bestemmingen.
Behalve gezellig zijn clubvluchten ook leerzaam. Startende piloten worden altijd begeleid door ervaren leden.
We kennen een aantal soorten clubvluchten:

  • Zondagochtendvlucht. Dit is een vlucht naar een veld op een afstand van ca. 1 uur vliegen en weer terug. Op zondag van 9:00 tot 13:00.
    In het bijzonder bedoeld voor leden die minder vliegervaring hebben, maar ook voor ervaren leden om deze te begeleiden.
  • Eendaagse clubvlucht. Hierbij wordt een driehoek gevlogen, 3 tracks van 1 a 1 1/2 uur . Met 3 piloten per vliegtuig betekent dit dat je voor de prijs van 1-1/2 uur de hele dag vliegt!
  • Twee/drie/vierdaagse clubvlucht. Meerdaagse clubvluchten zijn altijd een avontuur, want we hebben meer mogelijkheden. We doen bestemmingen aan in Duitsland, Frankrijk, Scandinavië of Engeland. De bijbehorende hotelovernachtingen en stadsbezoeken zorgen voor nog grotere beleving.

  • De lange clubvlucht. (totaal 2 x 4 dagen) Deze clubvlucht heeft een bestemming gelegen op 2 dagen vliegafstand. Daarna is er de mogelijkheid om 2 dagen in de regio van de bestemming rond te vliegen en per (low cost carrier) lijnvlucht terug te keren. Een volgende groep vliegers doet deze reis dan in omgekeerde volgorde. Het is natuurlijk ook mogelijk om de volledige 8 dagen deel te nemen.
  • Vliegkamp. Tijdens deze week heeft een deel van vliegclub Flevo zijn basis in het buitenland. Deze is per auto of vliegtuig bereikbaar en is uitermate geschikt om ervaring met vliegen in het buitenland op te doen. Ook voor leerlingen want er is altijd een instructeur aanwezig.
  • Presentatie en overzicht clubvluchten (klik hier)

  • Foto galerij eerdere clubvluchten (klik hier)

Klik hier om uw eigen tekst toe te voegen