Het bestuur

Het bestuur van de vereniging

Tom van den IJssel

Tom van den IJssel

Voorzitter Vliegclub Flevo

Ik werk bij een grote Nederlandse bank in de IT en werk daar voor het buitenlandse netwerk van de bank zodat ik ook geregeld in wat grotere vliegtuigen zit naar plekken over de hele wereld maar dan als passagier.
Als klein kind zat ik al in vliegtuigen omdat mij vader een vliegbrevet had dus het vliegen is er bij mij met de paplepel ingegoten en we brachten dan ook menig weekend door op vliegveld Hilversum. Toen in dan ook de kans kreeg zelf mijn brevet te halen heb ik dat ook gelijk gedaan en in 2004 was dat voor elkaar. Ik heb mijn brevet gehaald bij Vliegschool Hilversum toen nog in de Socata Rallye.
Ik ben sinds 2014 lid van de club en sinds een jaar ook flightofficer voor in de weekends. Het mooie van de vliegclub Flevo is dat het een actieve club is die elk jaar weer mooie trips organiseert door heel Europe heen. Het is een club met vele vrijwilligers die met z’n alle de club draaiend houden, voeg daar een goed lopende vliegschool aan toe en je hebt de mogelijkheid zelf piloten op te leiden zodat ze vervolgens ook mee kunnen met de mooie trips naar het buitenland.
We staan als club voor de nodige veranderingen en ik wil er als voorzitter graag aan meewerken om die veranderingen in goede banen te leiden voor de club.

Jan Driessen

Jan Driessen

Secretaris Vliegclub Flevo

Na een carrière bij een IT-bedrijf ben ik me gaan voorbereiden op een periode met veel tijd voor mezelf. Sinds 2005 ben ik betrokken ben bij een Catalina vliegboot uit 1941 welke hier op EHLE werd onderhouden en waarmee rondvluchten werden uitgevoerd. De luchtvaart en het vliegen kregen daardoor steeds meer vat op me.

Omdat de Catalina ook op Lelystad stond, kwam ik om mijn brevet te halen terecht bij onze vliegclub. Vol optimisme begon ik aan de opleiding, vanwege mijn drukke baan eerst in rustig tempo. Al snel bleek het allemaal wat meer moeite en tijd te kosten en begon ik vaker bij Steef Beukers te lessen en ook de theorie op te pakken met de bekende stapel boeken. Ik heb nu ruim vijf jaar mijn brevet en vlieg jaarlijks zo’n 20 tot 25 uur met veel plezier.

Omdat ik door mijn pensionering in de gelegenheid ben om meer tijd te besteden aan de club ben ik al enkele jaren een vaste Flight Officer. In het voorjaar van 2019 heb ik me beschikbaar gesteld om secretaris te worden. Op 15 november 2019 ben ik gekozen.

Met alle veranderingen waarmee wij als vliegclub nu en in de toekomst te maken krijgen, gaan wij het als vereniging druk hebben. Naast samen mooie tochten maken en van het vliegen genieten, zullen we ook hard moeten werken om de komende jaren aantrekkelijk te blijven voor de leden en degenen die overwegen lid te worden.

Marc Geelen

Marc Geelen

Penningmeester Vliegclub Flevo

Vader van 3 dochters,
samenwonend in Lelystad en 51 jaar.

Hobby’s: Fietsen en sim racen.
Beroep : Software Ontwikkelaar / IT ondernemer

In mijn jeugd woonde ik vlak bij Teuge (Twello). De achterbuurman had een vliegschool en naast mij
woont een vliegtuigmonteur. In Deventer volg ik het VWO-B. Techniek en vliegen boeit mij. Gelukkig wordt ik afgewezen tijdens de keuring voor de luchtmacht. Ik schijn een ‘te breed interesseveld’ te hebben. Dus volg ik een combinatiestudie elektronica, informatica en telecom op de HTS in Hilversum. Mijn eerste werk is de besturing van een testopstelling voor onderzoek naar kernfusie (schone energie van zeewater).

In 1996 verhuis ik naar Lelystad vanwege de ruimte en de beschikbaarheid van woningen. De ruimte en de bossen nodigen tot het maken van fietstochten. Het vliegveld wordt al snel een favoriete bestemming. In 1998 neem ik een paar lessen in een ultralight (op de Charlie baan), maar vlieglessen blijken niet goed te combineren met een jong gezin.

Van 2011 tot 2016 heb ik mij beziggehouden met modelbouwvliegen bij een modelvliegclub. De elektronica en datacom achtergrond blijkt erg handig bij het ontwerp en bouw van model straaljagers (met een 700W elektromotor). Bij deze club ben ik secretaris en penningmeester
geweest.

Na een vlucht samen met een vriend in een tweezitter Pelican (PH-CBO) weet ik het; ik ga leren vliegen! In 2017 neem ik een eerste les bij Wooning Aviation (Singles en Twins) met Wil Metsemakers (in een AT3). Wil past maar net in een AT3 en vraagt mij: “Goh, wil je niet een keer een les op een Warrior?”. De G-OBFS wordt als snel mijn favoriet. In 2018 stopt Wooning Aviation en stap ik over naar Vliegclub Flevo (de G-OBFS achterna). In 2019 haal ik mijn PPL bij VCF.

Inez van Holtz

Inez van Holtz

Bestuurslid Externe Relaties

In 2018 heb ik mijn PPL gehaald bij de vliegschool van vliegclub Flevo, en ben lid sinds december 2014. In juli 2022 heb ik EU gelijkstelling naar FAA brevet aangevraagd en deze in 2023 ontvangen, om zo in de toekomst ook in de USA te kunnen vliegen.

Ik werk inmiddels al 30 jaar bij een grote financiële instelling in Nederland. Vanuit het bestuur vertegenwoordig ik de club en de school in de gebruikersgroep van Lelystad Airport en houd ik mij bezig met communicatie naar externe partijen. Daarnaast volgen we de technologische ontwikkelingen en veranderingen op en rond de luchthaven. Ook kijken we hoe we als club de footprint op het klimaat kunnen reduceren. Kortom genoeg toekomstige kansen en uitdagingen voor zowel de school als de club.