Het bestuur

Het bestuur van de vereniging

Roeland van Vledder

Roeland van Vledder

Voorzitter Vliegclub Flevo

Ik ben sinds 1999 lid van de club waar ik in 2001 mijn PPL heb gehaald. Sindsdien heb ik meer dan 800 uren gevlogen op verschillende types als de PA28, C172, TB10, DA40 en de Cirrus SR20 (50% eigenaar van de G-CIRU).
Na een aantal jaren heb ik mijn ATPL theorie gedaan en sinds 2007 heb ik mijn CPL en IR. Ik vlieg zo’n 40 uur per jaar en ben actief deelnemer aan onze clubvluchten.
De komende jaren wil ik mij inzetten voor een verdere modernisering en verjonging van de vloot en daarmee ook van de club.
Als ik niet met vliegen en de club bezig ben zet ik mij als commissaris, bestuurder of toezichthouder in bij pensioenfondsen en verzekeringsmaatschappijen.

Helen Halma

Helen Halma

Secretaris vliegclub Flevo

Ik ben Helen Halma, 36 jaar, woonachtig in Almere en getrouwd met Kees. Na mijn studie bouwkunde kreeg ik een vliegles cadeau bij Vliegclub Flevo. Ik ben nooit meer weg gegaan, ben sinds 2003 de trotse houder van een PPL en in augustus 2015 ‘vier ik mijn 15 jarig jubileum’ bij Vliegclub Flevo, waar ik al eerder secretaris was. In mijn werkzame leven ben ik senior projectleider bij een woningcorporatie, onder mijn hoede nieuwbouw en renovatie van maatschappelijk vastgoed. In mijn resterende vrije tijd leef ik mij uit op culinair gebied, ben ik graag op pad met onze hond en ook te vinden bij de watersportvereniging in onze ‘achtertuin’.

Willem Luuk Nijdam

Willem Luuk Nijdam

Penningmeester Vliegclub Flevo

HTS vliegtuigbouw (1979) plus opleiding BWK (DC-8-63). Fokker Aircraft verkoop in Midden-Oosten/Afrika tot 1988, gevolgd door telecommunicatie industrie KPN Telecom (Azië) en Mobile Systems International (Afrika). In 2002 terug in de luchtvaart industrie bij Goodyear Aviation, vliegtuigbanden in Europa, Midden-Oosten en Afrika. Eind 2008 PPL(A) gehaald. 2009 en 2010 stond in het teken van ervaring opdoen. Inmiddels begonnen met Instrument Rating. Eind 2012 toegetreden tot de Cirrus vliegers op de SR20X, G-CIRU en lid geworden van VCF. WL heeft 650 vlieguren in zijn logboek.

Rob Labordes

Rob Labordes

Bestuurslid en Manager Operations

Ik heb in 2013 zijn PPL gehaald. Daarvóór was ik bij een IT bedrijf verantwoordelijk voor alle internationale account teams . Na een vervroegd uittreden lag het voor de hand om mijn jongensdroom uit te laten komen: zélf te gaan vliegen. Verder heb ik heb een passie voor Italiaanse motoren (klassiek en modern) .

Voor de club heb ik het afgelopen jaar de Proeflessen-coördinatie verzorgd en ben ook af-en-toe FO.
Sinds 2015 zit ik in het bestuur als manager operations.

Rob Labordus

Gerard Eijken

Gerard Eijken

Bestuurslid PR en Facilitaire zaken

Na de voor mijzelf ingestelde pensioengerechtigde leeftijd van 62 jr. ben ik nog actief als coach voor ondernemers.
Lid bij Vliegclub Flevo sinds 1998 en 1000+ uren in het logboek.
Samen met Roeland van Vledder hebben we een eigen Cirrus SR 20, Callsign G-CIRU Daarnaast ben ik samen met Ed Lustig actief in de evenementencommissie die o.a. alle clubvluchten organiseert en begeleidt.
Verder doe ik veel werkzaamheden voor de vliegclub, zoals beheer van het gebouw , website en PR.
In 2015 heeft de vereniging mij het ere-lidmaatschap toebedeeld.